Nieuwbouw- en verbouwprojecten

Heeft u plannen voor een verbouw- of nieuwbouwproject, dan is het verstandig omin een zo vroeg mogelijk stadium een ergonoom in te schakelen. Zo kunnen tijdig de werkplekken optimaal ingericht worden, de routing door het gebouw, plaatsing til hulpmiddelen, de benodigde oppervlaktes en doorgangen ingedeeld worden. Door de inschakeling van de ergonoom tijdens de ontwerpfase, kunnen onnodige kosten van aanpassingen achteraf voorkomen worden.

Doordat de werkplekken aan de ergonomische eisen voldoen kan dit op termijn tevens verzuim voorkomen. Door de vroegtijdige inzet van de ergonoom is dit mogelijk.

Een bouwbedrijf heeft bouwkundige expertise, maar is (vaak) niet op de hoogte van ergonomische eisen aan werkplekken en fysieke belasting regelgeving. Door een ergonoom toe te voegen aan het bouwteam, krijgt u een goed gebouw met gezonde werkplekken.

De ergonoom van Koops Ergonomie werkt samen met vertegenwoordigers van het bedrijf en het bouwbedrijf om tot een optimaal resultaat te komen.

Dienstverlening die Koops Ergonomie voor u kan uitvoeren als u gaat verbouwen of nieuw bouwen:

vBegeleiding nieuwbouw projecten. Bv kantoorgebouwen, keukens, kantines, zorg instellingen 

Ergonoom wordt toegevoegd aan het bouwteam, hierin zitten vertegenwoordigers van het bedrijf en de bouworganisatie. Tijdens het ontwerpproces beoordelen van tekeningen op routing, doorgangen, routing met bijkomende fysieke belasting. Knelpunten analyse met gebruikers om knelpunten in huidige situatie te inventariseren, deze analyse doorzetten op de bouwplannen. Tijdens vervolgproces intekenen werkplekken in de tekeningen en keuze werkplekken met alle hulpmiddelen. Alle wijzigingen tijdens het bouwproces doornemen op consequenties op de werkomstandigheden en fysieke belasting op de werkplekken. Tijdens het bouwproces begeleiden implementatie van de ergonomische adviezen op de werkplekken. Tevens overleggen met gebruikers over plaatsing, evt met mock up bouw van werkplekken zodat alles optimaal geplaatst kan worden. Bij afsluiting van het bouwproces kan nog een afsluitende gebruikerstest uitgevoerd worden.

vBegeleiding verbouw projecten. Bv slachterijen, food industrie, logistieke bedrijven, keukens, kantoorgebouwen, zorg instellingen                                

Gelijke begeleiding als nieuwbouw project maar dan in een bestaande situatie.

vSchrijven ergonomische programma‚Äôs van eisen                        

Schrijven van een eisen pakket gebaseerd op ergonomische specificaties die nodig zijn om werkplekken en controle- / meldkamers te ontwerpen en aan te schaffen op basis van de benodigde eisen. De eisen worden gebaseerd op wetgeving en normeringen en bevindingen van de knelpunten analyse met de gebruikers. Het PvE wordt meestal gecombineerd met bovenstaande begeleiding.

 

Als u ondersteuning wenst bij uw verbouwing of nieuwbouw project kunt u contact opnemen met Koops Ergonomie.